sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Naisten Kymppi

Naisten kymppi on juostu läpi onnistuneesti!

Heräsin lauantai aamuna suht pirteänä koirien tullessa luokseni, herättelemään ja pyytämään pääsyä ulos.

Käytettyäni koirat ulkona, laitoin teeveden kiehumaan ja lähdin herättelemään kuopusta. Kuopus nukkui sikeästi pää sängynkaidetta vasten, mistä pystyi päättelemään, että yöllä hän oli valvonut ja leikkinyt omia leikkejään💕

Herättely ei tuottanut tulosta, joten lähdin juomaan aamuteen, samalla lukien ipad:ltä aamun lehden. Säätiedotus ennusti paikkakunnallemme koko päiväksi sadetta, sekä vettä että lunta 😒. Tämä pisti mieleni matalaksi, ajatus sateessa, kylmässä ja tuulessa juoksemisesta ei ollenkaan ollut mieleeni.

Nuts Karhunkierros 160 km oli alkanut perjantaina, teenjuonnin lomassa katselin myös gpstulospalvelun sivustolta pallukoiden etenemistä. Mahtavia sissejä koko porukka! Etenivät määrätietoisesti kukin omaa vauhtiaan vaativissa oloissa kohti maalia. Tästä inspiroituneena päätin itsekin lähteä samantien aamukävelylle ennen aamupalaa ja vesisadetta Tollerini kanssa. Siispä nopeasti vaateet päälle ja matkaan.  Tein 45 minuutin reippaan kävelylenkin. Hieman lenkin aikana satoi lunta, muttei niin paljoa että se olisi haitannut kävelyäni.

Kotiin päästyäni, kuopus nukkui edelleen, joten aloin herättelemään häntä. Samalla mieheni tuli yötöistä kotiin. Sain kuopuksen hereille ja tein aamupalan sekä hänelle että miehelleni. Syötettyäni kuopuksen ja vaihdettuani hänelle kuivan vaipan, aloin itsekin aamupalalle. Kello oli tässä vaiheessa jo 10.50.

Aamupalan jälkeen valmistin ja laitoin päivän ruoan uuniin, kinkku-pekoni-kiusauksen, lisäksi tein salaatin. Sen jälkeen olikin aikaa normi kotitöille ; pyykinpesulle, vaatehuollolle ja siivoukselle.

Klo 13.00 annoin kuopukselle välipalan ja vaihdoin vaipan. Tämän jälkeen keräilin vaatteet kasaan ja aloin hiljalleen valmistautumaan tapahtumaan. Nopeasti ennen lähtöä huikkasin miehelle, että lähdin ja annoin "raportin" Kuopuksen tilasta. Sitten matkaan.

Menin keskustaan autolla.  Autossa huomasin, että hansat jäi matkasta. En kuitenkaan viitsinyt palata takaisin, vaan ajattelin selvitä ilman niitä (myöhemmin harmittelin viitsimättömyyttäni 😕)
Tänä viikonloppuna keskustassa oli paljon eri tapahtumia, joten jännitin löydänkö parkkipaikkaa. Onneksi heti ensimmäisellä parkkialueella, minne kurvasin löytyi autoni kokoinen tila. Parkkipaikka oli vain muutaman sadan metrin päästä lähtöalueelta, joten olin pikaisesti alueella. Siellä nopea käynti wc:ssä ja alkulämmittelyyn mukaan.

Lähtöalueella oli tunnelma katossa. Iloisia naisia alkulämmitteli musiikin ja vetäjän johdolla vartin verran. Sen jälkeen naiset pyydettiin asettumaan vielä tyhjillään olevan lähtöportin tuntumaan ja yhdessä laskettiin kisa alkaneeksi.


Juoksu kulki alusta asti hyvin. Noin puolen toista kilometrin kohdalla alkoi alun ruuhka helpottamaan ja pääsin juoksemaan omaa tahtia väljemmillä vesillä. Välillä oli ohituksia, mutta niistä pääsin sujuvasti etenemään. 
Kolmen ja puolen kilometrin kohdalla oli ensimmäinen juomapiste. Tämän ohitin ilman pysähdystä. Matka jatkui mukavasti. Seuraavalle juomapisteelle saakka reitti oli nousuvoittosta ja viimeisessä jyrkässä ylämäessä kirvasin mielessäni, kun en ollut mäkitreenejä harrastanut 😈 nyt se kostautui väsähtämisenä. 
Ylämäkien jälkeen tuli toinen juomapiste noin seitsemän kilometrin kohdalla. Tästä otin itselleni veden. Join pari kulausta ja purskuttelin vettä suussa.  Vesi alkoi heti kiertämään vatsassa ja olo oli seuraavan vartin ajan todella tukala. Onneksi reitti oli kuitenkin tässä vaiheessa tasaista ja edelläni eteni kolmikko sopivaa vauhtia, joten jäin heidän peesiin loppumatkaksi.

Viimeinen puolikilometriä oli tuskaa. Mahdoton vastatuuli, tuntui ettei eteenpäin päässyt ja voimat aivan loppu. Maaliin saavuin ajassa 1.07. 30.  Jäin tavoitteesta kaksi minuuttia, mutta kaikkeni annoin, en olisi yhtään voinut enää kiristää vauhtia. Ja aika on oma enkka, joten upea juoksu kaikin puolin💖


Maalissa tarjottiin vielä juomaa ja  Arctic Warriorsin hunajayrttishotti. Maalintulon jälkeen otin muutaman valokuvan ja siirryin sisälle ruokailemaan. Pohjanhovissa meille tarjottiin TODELLA MAUKAS mustajuurikeitto pororouheella ja krutongilla. Kotiinviemisiksi saatiin vielä lähtiessä Lapin Leipomon Son ruispalapussit :D

Naisten Kymppi tapahtumana oli kaikin puolin hyvä ja onnistunut. Ilma oli todella kolea +7 astetta, osan matkaa ripotteli hieman vettäkin ja tuuli oli todella kylmä ja kolea. Onneksi olin pukeutunut hyvin, ainostaan hanskat olisivat saaneet vielä olla mukana ;D

Ensi vuonna uudestaan, tavoittelemaan sitä puuttuvaa kahta minuuttia 😏


-TiinaR-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rovaniemi Maraton

Olin suunnitellut juoksevana ensi kesänä Rovaniemi maratonilla puolikkaan, mutta tänään sain, ikävä kyllä, lukea lehdestä, ettei juoksutapa...