sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Kisarapsa Ruskamaraton 2.9.2017

Nyt se on juostu!
Huippufiilis! Ihanat maisemat! Mahtava kannustus reitin varrella ja sää mitä mainioin, eli kaiken puolin onnistunut reissu!

Tavoite ajasta jäin kymmenen minuuttia, mutta tiesin sen jo lähtiessä, sillä olin edellisenä päivänä käynyt autolla tutustumassa osaan reitistä ja arvasin, että ihan järkyttävän pitkät ylämäet tulisi syömään naista ja kuntoa todella paljon 😀

Menimme Leville jo edellisenä päivänä, hyvissä ajoin.  Mieheni lähti mukaani huoltojoukkoihin, mikä oli mieluinen yllätys, muuten olisin matkustanut yksikseni. Ilma oli sateinen ja lämpötila keikkui kymmenen molemmin puolin. Yövyimme Hotelli Hullussa Porossa. Siellä meillä oli kahden hengen huone saunalla 😎
Hotelliin kirjautumisen jälkeen, kävimme autolla ajelemassa ja katsastamassa tulevan reitin. Ajelimme reittiä vastapäivään noin kymmenen kilometriä. Sen jälkeen alkoi metsäosuus, minne ei autolla päässyt. Reitti vaikutti TODELLA mäkiseltä, ylämäki voittoiselta, joten arvasin, etten pääse maaliin suunnitellussa ajassa. Tämä ei kuitenkaan itseäni  harmittanut sen kummemmin. Päätavoitteenanihan oli kuitenkin päästä maaliin ja nauttia juoksusta! 
Reittiin tutustumisen jälkeen, kävin hakemassa numerolapun kisakanslijasta ja menimme syömään Ravintola Coloradoon. Ruokailun jälkeen siirryimme takaisin hotellille, lämmitimme saunan ja otimme illan rennosti televisiota katsellen ja leväten.

Lauantai aamuna sää vaikutti hyvältä. Aurinko paistoi heti aamusta pilveettömälä taivaalta ja lämpöäkin oli useampi aste. Päiväksi oli luvattu +12 astetta, joten sään puolesta ihanteellinen ilma juoksulle.
Aamupalalla nautin puuroa, raejuustoa teetä ja leipää. Suht' kevyesti söin, varmistellen, että ruoka ehtisi sopivasti laskeutua ennen juoksua.
Kahdeltatoista kävimme kannustamassa täysmaratoonille lähtijät ja seurasimme vähän aikaa lasten juoksuja. Tämän jälkeen menimme takaisin hotellille ja valmistelut alkoivat.
Juomapulloihin nesteet, jalkoihin tiikerisalvaa ja kisavaattet päälle. Kengään ajanottorengas ja Spilbeltiin puhelin musiikilla ja numerolappu. Siinäpä valmistelut.
Varttituntia ennen lähtöä, lähdimme kisapaikalle. Kultsi jäi radanvarrelle ja minä kipaisin lähtöalueelle. Lähdössä oli pieni yhteinen lämmittely ja klo 14.00 kuuluttaja kuulutti meidät matkaan😀
Reitti kiersi Levitunturin ympyrälenkkinä. Aluksi oli nousua muutama kilometri, sen jälkeen noin neljä kilometriä alamäkivoittoista matkantekoa. Maisemat olivat ihanteelliset tunturin juurella mökkialueella ja golfradan varrella sai ihastella alkavaa ruskaa ja upeita tuntureita. Golfradan jälkeen oli vuorossa jälleen ylämäkeä, joenvartta, hiekkatietä ja Sommuntuvan todella raskas nousu. Viimein ylämäet helpotti noin 11 kilometrin kohdalla. Sen jälkeen oli vain lievää nousua, alamäkeä ja tasasta menoa ajotiellä. Immeljärven notkossa oli kylmä, mutta loppu pyörätieosuus meni mukavasti.

19 kilometrin kohdalla koin jonkinasteisen väsähtämisen ja nautin rauhassa urheilujuomaa. Tämän jälkeen jaksoin juosta loppumatkan ihan kivasti. 

Koko matkalta jäi hyvä mieli. Juoksu oli lähestulkoon koko ajan mukavaa ja rentoa, omalla tahdilla, musiikista ja maisemista nauttien matka taittui huomaamatta. 
Malissa oli sellainen olo, että ensi vuonna uudestaan, mahtava kokemus ja oma tavoite saavutettu!

TiinaR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rovaniemi Maraton

Olin suunnitellut juoksevana ensi kesänä Rovaniemi maratonilla puolikkaan, mutta tänään sain, ikävä kyllä, lukea lehdestä, ettei juoksutapa...